Članstvo “Društva Daleki istok”

Nazad DSCF1170.jpg

Članstvo u “Društvu Daleki istok” je regulisano odredbama Statuta “Društva Daleki istok”, uz pravilnike o učlanjenju, stalnom članstvu, kao i izlasku iz članstva “Društva Daleki istok”. Članstvo se zasniva na dobrovoljnoj bazi, uz međusobno uvažavanje i poštovanje svih članova, a u prvom redu uz poštovanje programskih ciljeva i Statutarnih odredbi “Društva Daleki istok”.

IMG_1590.JPG chunjieA (57).JPG DSC_0115.JPG

Pored svojih privatnih obaveza,članovi “Društva Daleki istok” uvek pronađu vremena da se uključe u programe i projekte koje “Društvo Daleki istok” planira i priprema u okviru svojih redovnih aktivnosti. Mnogo puta se desilo da su se aktivnosti pripremale u isto vreme kada su članovi Društva imali obaveze na poslovnom ili drugim planovima vezano za svoju profesiju, kao i u vreme ispitnih rokova, ali je sve to uspešno prevaziđeno zahvaljujući posvećenosti i odnosu prema obavezama koje se tiču članstva u Društvu. To sve govori o spremnosti svih članova “Društva Daleki istok” da pruže svoj maksimum u radu na pripremanju i realizaciji aktivnosti.

Članovi “Društva Daleki istok” su različitih profila i uzrasta, od najmlađih koji su učenici osnovne škole, studenata različitih fakulteta Univerziteta u Beogradu i drugih univerziteta u Srbiji, profesora, novinara, zaposlenih u raznim institucijama i privrednim subjektima, do penzionera. Svima njima je zajednička ljubav i veliko interesovanje za saznanja o dalekoistočnim civilizacijama i njihovim kulturama i tradicijama, sve to uz veliku ljubav prema onome što odlikuje rad “Društva Daleki istok”, kao i prema tome da u svemu tome i sami učestvuju. Obzirom da Društvo Daleki istok za svoj rad ne dobija nikakva finansijska sredstva niti ima bilo koji drugi vid finansiranja od strane nadležnih institucija koje se bave nevladinim sektorom, a takođe ni od strane privrednih subjekata, time rad članova “Društva Daleki istok” dobija na značaju ako se ima u vidu koliko je aktivnosti pripremano i koliko toga je urađeno tokom proteklih godina od osnivanja Društva, a uspeh koji je postignut na planu međunarodne saradnje, prevazilazi okvire običnog, donoseći “Društvu Daleki istok” izuzetan ugled ne samo u Srbiji, već i u NR Kini.

Pored svega napred rečenog, “Društvo Daleki istok” je steklo brojne prijatelje i saradnike, koji, iako ne spadaju u članstvo, imaju status prijatelja “Društva Daleki istok” i, kao takvi, ne retko učestvuju u aktivnostima koje Društvo priprema, dajući na taj način svoj doprinos radu Društva kao dugogodišnji prijatelji i saradnici u programima i projektima. “Društvo Daleki istok”, takođe, učestvuje u aktivnostima svojih prijatelja i saradnika, institucija i organizacija kako u Srbiji, tako i u Kini,  kojima su programski ciljevi isti ili slični programskim ciljevima “Društva Daleki istok”.

20160128_213054.jpg


Članovi “Društva Daleki istok”, pored pripremanja i učešća u programima u kroz koje se predstavlja kineska kultura i tradicije, pripremaju brojna predavanja namenjena posetiocima dešavanja u okviru programa Centra za kinesku kulturu i jezik “Prozor Šangaja”, ujedno namenjena i studentima Univerziteta u Beogradu koji pohađaju nastavu kineskog jezika u okviru navedenog Centra.

IMG_4956a.jpg

Neizmerna energija i odlučnost u radu na aktivnostima je ono što krasi članove “Društva Daleki istok”, a pored onoga što je već iskazano mnogo puta do sada, a to je veliko drugarstvo i sloga koji vladaju među članovima. Da nisu samo programske aktivnosti momenat kada su članovi na okupu, govore brojne zajedničke fotografije nastale u trenucima druženja, a neke od njih se nalaze na ovoj stranici.  

Većina članova “Društva Daleki istok” ima brojne obaveze koje se ne mogu zanemariti ni na koji način, ali ipak nađu slobodno vreme za druženje i van vremena tokom koga se pripremaju programi koji čine aktivnosti Društva, bilo da su one bile planirane ili se tek planiraju, a ponekad se dese i iznenadno. Kao i uvek, druženje prolazi u dobrom raspoloženju i duhu, bilo da je to druženje u nekom od kineskih restorana, ili u nekom od brojnih mesta u Beogradu. Članovi “Društva Daleki istok” su uvek nasmejani i vedri, pa čak i kada pripremaju veoma teške programe za aktivnosti, a o svemu tome govore brojni snimci i fotografije. Svojim nastupom, svojim znanjem i ponašanjem, članovi “Društva Daleki istok” doprinose ugledu svog Društva u svakom trenutku, kako u našoj zemlji, tako i u Kini. Mnogo je toga što govori o tome, bilo da su to pisani članci u novinskim izdanjima, ili su to brojni video materijali koji su emitovani putem raznih elektronskih medija, uključujući tu i emisije u kojima su članovi Društva Daleki istok gostovali. Isto tako, institucije sa kojima “Društvo Daleki istok” sarađuje, kao i institucije u okviru čijih programa učestvuju članovi “Društva Daleki istok,” imaju samo reči hvale za svoje saradnike i goste.

#top