2016 © Društvo Daleki istok  Zaštita privatnosti | Pravo na intelektualnu svojinu

Članovi Društva Daleki istok,pored svih svojih obaveza, uvek uspevaju da odvoje vreme i odgovore obavezama koje zahtevaju određene aktivnosti u radu Društva, što samo po sebi govori sa koliko elana i posvećenosti učestvuju u svemo što Društvo Daleki istok priprema i realizuje.


Članstvo

Članstvo Društva Daleki istok

Članstvo u Društvu Daleki istok je regulisano odredbama Statuta Društva Daleki istok, uz pravilnike o učlanjenju, stalnom članstvu, kao i izlasku iz članstva Društva Daleki istok. Članstvo se zasniva na dobrovoljnoj bazi, uz međusobno uvažavanje i poštovanje svih članova, a u prvom redu uz poštovanje programskih ciljeva i Statutarnih odredbi Društva Daleki istok.

Članovi Društva Daleki istok, pored pripremanja i učešća u programima u kroz koje se predstavlja kineska kultura i tradicije, pripremaju brojna predavanja namenjena posetiocima dešavanja u okviru programa Centra za kinesku kulturu i jezik “Prozor Šangaja”, ujedno namenjena i studentima Univerziteta u Beogradu koji pohađaju nastavu kineskog jezika u okviru navedenog Centra.

Pored svojih privatnih obaveza,članovi Društva Daleki istok uvek pronađu vremena da se uključe u programe i projekte koje Društvo Daleki istok planira i priprema u okviru svojih redovnih aktivnosti. Mnogo puta se desilo da su se aktivnosti pripremale u isto vreme kada su članovi Društva imali obaveze na poslovnom ili drugim planovima vezano za svoju profesiju, kao i u vreme ispitnih rokova, ali je sve to uspešno prevaziđeno zahvaljujući posvećenosti i odnosu prema obavezama koje se tiču članstva u Društvu. To sve govori o spremnosti svih članova Društva Daleki istok da pruže svoj maksimum u radu na pripremanju i realizaciji aktivnosti.


Članovi Društva Daleki istok su različitih profila i uzrasta, od najmlađih koji su učenici osnovne škole, studenata različitih fakulteta Univerziteta u Beogradu i drugih univerziteta u Srbiji, profesora, novinara, zaposlenih u raznim institucijama i privrednim subjektima, do penzionera. Svima njima je zajednička ljubav i veliko interesovanje za saznanja o dalekoistočnim civilizacijama i njihovim kulturama i tradicijama, sve to uz veliku ljubav prema onome što odlikuje rad Društva Daleki istok, kao i prema tome da u svemu tome i sami učestvuju. Obzirom da Društvo Daleki istok za svoj rad ne dobija nikakva finansijska sredstva niti ima bilo koji drugi vid finansiranja od strane nadležnih institucija koje se bave nevladinim sektorom, a takođe ni od strane privrednih subjekata, time rad članova Društva Daleki istok dobija na značaju ako se ima u vidu koliko je aktivnosti pripremano i koliko toga je urađeno tokom proteklih godina od osnivanja Društva, a uspeh koji je postignut na planu međunarodne saradnje, prevazilazi okvire običnog, donoseći Društvu Daleki istok izuzetan ugled ne samo u Srbiji, već i u NR Kini.


Pored svega napred rečenog, Društvo Daleki istok je steklo brojne prijatelje i saradnike, koji, iako ne spadaju u članstvo, imaju status “prijatelja Društva Daleki istok” i, kao takvi, ne retko učestvuju u aktivnostima koje Društvo priprema, dajući na taj način svoj doprinos radu Društva kao dugogodišnji prijatelji i saradnici u programima i projektima. Društvo Daleki istok, takođe, učestvuje u aktivnostima svojih prijatelja i saradnika, institucija i organizacija kako u Srbiji, tako i u Kini, a kojima su programski ciljevi isti ili slični programskim ciljevima Društva Daleki istok.

Članovi Društva Daleki istok, pored svojih privatnih obaveza, uvek pronađu vremena da se uključe u programe i projekte koje Društvo Daleki istok planira i priprema u okviru svojih redovnih aktivnosti. Mnogo puta se desilo da su se aktivnosti pripremale u isto vreme kada su članovi Društva imali obaveze na poslovnom ili drugim planovima, vezano za svoju profesiju, kao i u vreme ispitnih rokova, ali je sve to bivalo uspešno prevaziđeno zahvaljujući posvećenosti i odnosu prema obavezama koje se tiču članstva u Društvu. To sve govori o spremnosti svih članova Društva Daleki istok da pruže svoj maksimum u radu na pripremanu i realizaciji aktivnosti.

Članovi Društva Daleki istok su različitih profila i uzrasta, od najmlađih koji su učenici osnovne škole, studenata različitih fakulteta Univerziteta u Beogradu i drugih univerziteta u Srbiji, profesora, novinara, zaposlenih u raznim institucijama i privrednim subjektima, do penzionera. Svima njima je zajednička ljubav i veliko interesovanje za saznanja o dalekoistočnim civilizacijama i njihovim kulturama i tradicijama, sve to uz veliku ljubav prema onome što odlikuje rad Društva Daleki istok, kao i prema tome da u svemu tome i sami učestvuju. Obzirom da Društvo Daleki istok za svoj rad ne dobija nikakva finansijska sredstva niti ima bilo koji drugi vid finansiranja od strane nadležnih institucija koje se bave nevladinim sektorom, a takođe ni od strane privrednih subjekata, time rad članova Društva Daleki istok dobija na značaju ako se ima u vidu koliko je aktivnosti pripremano i koliko toga je urađeno tokom proteklih godina od osnivanja Društva, a uspeh koji je postignut na planu međunarodne saradnje, prevazilazi okvire običnog, donoseći Društvu Daleki istok izuzetan ugled ne samo u Srbiji, već i u NR Kini. Pored svega napred rečenog, Društvo Daleki istok je steklo brojne prijatelje i saradnike, koji, iako ne spadaju u članstvo, imaju status “prijatelja Društva Daleki istok” i, kao takvi, ne retko učestvuju u aktivnostima koje Društvo priprema, dajući na taj način svoj doprinos radu Društva kao dugogodišnji prijatelji i saradnici u programima i projektima. Društvo Daleki istok, takođe, učestvuje u aktivnostima svojih prijatelja i saradnika.


Većina članova Društva Daleki istok ima brojne obaveze koje se ne mogu zanemariti ni na koji način, ali ipak nađu slobodno vreme za druženje i van vremena tokom koga se pripremaju programi koji čine aktivnosti Društva, bilo da su one bile planirane ili se tek planiraju, a ponekad se dese i iznenadno. Kao i uvek, druženje prolazi u dobrom raspoloženju i duhu, bilo da je to druženje u nekom od kineskih restorana, ili u nekom od brojnih mesta u Beogradu. Članovi Društva Daleki istok su uvek nasmejani i vedri, pa čak i kada pripremaju veoma teške programe za aktivnosti, a o svemu tome govore brojni snimci i fotografije.

Svojim nastupom, svojim znanjem i ponašanjem, članovi Društva Daleki istok doprinose ugledu svog Društva u svakom trenutku, kako u našoj zemlji, tako i u Kini. Mnogo je toga što govori o tome, bilo da su to pisani članci u novinskim izdanjima, ili su to brojni video materijali koji su emitovani putem raznih elektronskih medija, uključujući tu i emisije u kojima su članovi Društva Daleki istok gostovali. Isto tako, insttitucije sa kojima Društvo Daleki istok sarađuje, kao i institucije u okviru čijih programa učestvuju članovi Društva Daleki istok, imaju samo reči hvale za svoje saradnike i goste.

Susret sa Kinom - članovi Društva Daleki istok boravili su u leto 2013. godine u NR Kini i tom prilikom obišli nekoliko gradova i mesta sa istorijskim i kulturnim nasleđem. Nekima od njih je ovo bio prvi boravak u Kini

(slike levo -kliknuti na slike radi uvećanja)


Na slici dole: na prijemu u Biblioteci Šangaja

(u društvu generalnog direktora Biblioteke Šangaja, dr Wu Jianzhong-a)

IMG_2907.jpg DSC00213.jpg DSC00180.jpg DSC00267.jpg DSC00202.jpg IMG_2920.jpg IMG_3011.jpg IMG_1619.JPG DSC_0150.jpg 20150113_193637.jpg IMG_5241.JPG 20150130_190724.jpg 20150127_185432.jpg 20150125_171819.jpg DSC_0077.jpg Tasha.jpg IMG_0605.JPG IMG_1821.jpg

Uvek jedinstveni i kao jedan - u pripremanju aktivnosti, nastupima, druženju, …… članovi Društva Daleki istok


Nazad P4090311.JPG

Sara Kljajić je, po stažu, jedan od najmlađih članova Društva Daleki istok. Izuzetno voli i ceni kinesku kulturu i tradicije, a priliku da se i na direktan način upozna sa njima, imala je tokom svog dvogodišnjeg boravka i školovanja u Hong Kong-u. Boravak u Hong Kongu, Sara je iskoristila na najbolji mogući način, kako bi što bolje upoznala taj deo sveta i Kine, učila kineski jezik i kulturu, stekla brojne prijatelje, ali i završila jedan od prestižnih koledža. Sara je jedan deo svojih utisaka o Hong Kong-u i Kini želela da predstavi posetiocima internet prezentacije Društva Daleki istok, što se može pogledati na linku Hong Kong i ja. Nadamo se da će novih prilika za Sarina nova saznanja i iskustva vezano za putovanja i boravak u Kini.  

13866509_1084822044905712_1043721216_n.jpg IMG_9274.JPG